درباره طراحی نمای ساختمان
وقتی راجع به نمای یک ساختمان صحبت میشود، پوسته بیرونی یک بنا و آن چه یک ناظر در ابتدای برخورد با یک بنا روبرو خواهد شد، مدنظر است. گاهی ممکن است یک بنا دارای طراحی پلان مناسب باشد، ولی در صورت داشتن طراحی نامناسب نمای ساختمان، موردپسند خریداران قرار نگیرد. طراحی نمای آپارتمانها علاوه بر رعایت موارد زیباییشناسی، بهعنوان پوسته خارجی بنا نقش عمدهای در برابر محافظت عوامل جوی دارد. توجه به مطالب ذیل در طراحی نما کاربردی است:
- طراحی نما باتوجهبه کاربری آپارتمان، تعداد طبقات و متراژ بنا، از جمله مسکونی، تجاری، اداری و...
- طراحی اصولی نما باتوجهبه سیمای شهری، اقلیم منطقه و همخوانی نما با بلوکهای اطراف طبق ضوابط منطقهای
- انتخاب متریال مناسب باکیفیت و دوام بالا، توجه به بافت و رنگ متریال
- طراحی مناسب ورودی باتوجهبه کاربری خاص هر آپارتمان
- در صورت تنوع متریال و فرم در نمای آپارتمان، باید یک پیوستگی منسجم از طراحی این نما درک شود.
- توجه به طراحی نورپردازی متناسب
گروه طراحی طره با ارائه طرحهای متناسب برای نمای موردنظر و نقشه سهبعدی قابلدرک برای کارفرما، شما را در این زمینه یاری خواهد کرد.
انتخاب رنگ و متریال نمای آپارتمانها بر پایه چه اصولی است؟
- انتخاب رنگی متناسب برای رنگ اصلی نما و رنگهای تکمیلی، توجه به تضاد رنگی متناسب
- انتخاب متریال متناسب با کاربری آپارتمان و توجه به رنگ، بافت متریالها
- کاربرد رنگهای نما، باتوجهبه اقلیم مربوطه برای نمای آپارتمانها، به طور مثال برای شهرهای گرمسیر، برای جذب انرژی کمتر خورشید از رنگهای روشنتر استفاده میشود.
- توجه به سایههای ایجاد شده در نما
انواع متریالهای بهکاررفته در نما
- آجر بهعنوان یک متریال سنتی با ضریب حرارتی بالا، اجرای آسان، زیبایی و تنوع قابلقبول است؛ ولی درعینحال در طول زمان امکان شورهزدن و کاهش مقاومت آجر وجود دارد.
- سنگ بهعنوان یک متریال رایج برای نما به کار میرود. سنگها قابلیت اجرای سریع در نمای آپارتمان رادارند و حتماً باید اسکوپ در سنگ نما رعایت شود . ولی درعینحال سنگ از لحاظ هزینه قیمت بالایی دارد و باعث سنگینشدن نما خواهد شد.
- پوشش چوب به دلیل القای خوب حس طبیعت، تنوع بالا و زیبایی، در طراحی نمای آپارتمانها کاربرد دارد. ولی درعینحال این متریال به دلیل آسیبپذیری بالا، مقاومت کم در برابر آتش و رطوبت در هر نمایی کاربردی نیست و در سطح کمی از طراحی از نما قابلاستفاده است.
- سیمان برای کاربرد در نما، متریال قابلقبول و سادهای است. سیمان دارای عمر بالایی است و بهخاطر وجود لایه نازک روی بنا دارای ایمنی بالایی هنگام زلزله است.
- شیشه بهعنوان متریالی در نما، باعث سبک شدن وزن نما و نوردهی بهتر میشود. ولی در عین حال کاهش ایمنی ساختمان هنگام ضربه و زلزله، بحث سیستم گرمایشی، سرمایشی، حملونقل برای نصب و شستشو نما از معایب این سیستم است.
- کامپوزیت در نما به دلیل مقاومت در برابر تغییرات دمایی، رطوبت، وزن سبک و نصب آسان کاربرد دارند. اما از معایب این متریال قیمت بالا و تغییر شکل در مقابل عوامل جوی به دلیل ضخامت کم این ورقها است.
گروه طراحی طره با ارائه طرحهای عملکردی و زیبا، با انتخاب رنگهای مناسب و هماهنگ با متریال، برای نمای آپارتمان موجود طرحی مقبول را برای شما به نمایش خواهد گذاشت.
نورپردازی مناسب نمای یک آپارتمان باید به چه نحوی طراحی شود؟
- نورپردازی متناسب با کاربری و ابعاد نما طراحی شود.
- طراحی به صورتی باشد که باعث خیرگی بیش از حد و آلودگی نوری نشود.
- تاکید نورپردازی روی قسمت ورودی آپارتمان از موارد هم طراحی است.
- انتخاب نوع درست طراحی نورپردازی، در مکان درستی از نمای آپارتمان به این شکل که کجای طرح به حالت خطی، تاکیدی و یا نور مخفی کار شود.
- جلوگیری از تداخل بیمفهوم نورپردازی قسمتهای مختلف نما
- استفاده از رنگ مناسب نور و همخوانی با رنگ و متریال بهکاررفته در نمای آپارتمان
- استفاده از منابع نوری با حداقل مصرف انرژی و استفاده از سیستم قابلتعویض یا سرویس
ایده خلاقانه مناسب برای طراحی نمای آپارتمان
- طراحی نماهای پویا با استفاده از عناصر خاص که دارای الگوی حرکتی هستند و در برابر عناصر طبیعی مثل نور خورشید و باد واکنش نشان میدهند.
- بازی با احجام که در قسمتهای مختلف نما که البته باید ضوابط طراحی نما را در منطقه نقض نکند و بیرونزدگی خارج از ابعاد موردنظر را نداشته باشد.
- استفاده از طرحهای گرافیکی و نقاشی در طراحی نمای آپارتمان بستگی به نوع کاربری موجود
- بهکاربردن شبکههای فلزی، المانهای مختلف و ترکیب مناسب آنها با عناصر بهکاررفته در نما و همچنین استفاده از تایلها و پنلهای gfrc در نماها
- کاربرد نمای سبز با استفاده از گیاهان پیشرونده
اشتباهات رایج در طراحی نمای آپارتمان
- طراحی نما با سبک معماری کلاسیک، برای ساختمانهای غیر شاخص و متراژ پایین
- استفاده از طرحهای اغراقآمیز با استفاده از حجمهای نامتعارف، بهکاربردن چندگونه متریال مختلف که انسجام یک طرح را زیر سوال میبرد.
- عدم توجه به طراحی مناسب ورودی بنا
- استفاده از متریال نامناسب با اقلیم مربوطه، استفاده از متریالهای باکیفیت پایین برای طراحی نما
- عدم توجه به نورگیری طبیعی بنا و انتخاب ناصحیح جایگاه و ابعاد پنجرهها
- استفاده از صفحههایی برای ایمنی پنجرهها در طبقات زیرین که مانع ورود نور مناسب میشوند.
باتوجهبه مطالب ذکر شده میتوان با پرهیز از اشتباهات طراحی، اصول، ضوابط و توجه به موارد زیباییشناسی، طراحی نمای زیبا و کاربردی داشته باشیم. گروه طراحی طره سعی بر این دارد که با ارائه طرحهای عملکردی و با ساختار زیباییشناسی طرحی چشمنواز را برای شما به نمایش گذارد.